Ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, κ.Κωνσταντίνος Σερράος συμμετείχε ως ομιλητής, στην ημερίδα με τίτλο «Επίδραση των φυτεμένων δωμάτων στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στο Δήμο Θεσσαλονίκης», που έλαβε χώρα στις 13/11/2012, στη Θεσσαλονίκη. Η ημερίδα οργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «δώμαTHESS» , το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Περιβαλλοντική έρευνα – καινοτομία – επιδεικτικές δράσεις – διεθνής συνεργασία 2012».  Στην ημερίδα παρευρέθησαν μεταξύ άλλων διακεκριμένοι ομιλητές από το ΑΠΘ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΚΜ κ. Κονακλίδης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δεντροστοιχιών, Αλσών και Φυτωρίων του Δ. Θεσ/νίκης κ. Σωτηριάδης.

 

Ο κ.Σερράος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην δράση του Πράσινου Ταμείου και στις  δυνατότητες χρηματοδότησης Περιβαλλοντικών Έργων που προσφέρονται μέσω των Χρηματοδοτικών του Προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με τον δήμαρχο κ.Γ.Μπουτάρη και να συζητήσουν τρόπους για την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο φορέων. Επισημαίνεται ότι στον Δήμο Θεσσαλονίκης ήδη χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο έργα συνολικού ύψους άνω των 15 εκ. €. Παράλληλα, ο κος Σερράος, επισκέφτηκε τους χώρους υλοποίησης των έργων του Δήμου που έχουν ενταχθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση 2012».

 

Σχετικό Υλικό

-          Αποτίμηση Ημερίδας «Επίδραση των φυτεμένων δωμάτων στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στο Δήμο Θεσσαλονίκης»

-          Ιστοσελίδα του έργου "ΔΩΜΑ THESS"

-          Παρουσίαση στην Ημερίδα

-          Φωτογραφικό υλικό έργων

-          Συνάντηση Εργασίας με Δήμαρχο κ.Μπουτάρη